Bereidingswijze
Vlees in stukjes snijden. Bestrooien met zout, peper en majoraan. In koekepan met anti-aanbaklaag boter verhitten. Vlees in ca. 5 min. zachtjes meebakken. Intussen appel wassen. In smalle partjes snijden en klokhuis verwijderen. Aan vleesmengsel toevoegen en nog ca. 5 min. meebakken. In kommetje door elkaar roeren: appelsap, halvanaise, ketchup en peper. Met schuimspaan vlees, appel en ui uit de pan nemen. In schaal scheppen. Aan bakvet appelsapsausje toevoegen. Al roerende voorzichtig verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Over vleesmengsel schenken.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Varkensfilet met appel en ui (270 cal p.p.)
Ingrediƫnten
200 gram varkensfilet, zout, peper, mespunt majoraan, 1 eetl boter of dieet margarine, 2 sjalotjes, 1 zachtzure appel, 1 dl appelsap, 3 eetl halvanaise, 1 eetl tomatenketchup.
Leuke tips
Lekker met rode kool en aardappelpuree.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Dieetgerecht
Recept ID
21278
Homepage ID
1140
Smaak
N
Teller
3102
Drank
Uit
Bookmarked
21
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht