Jachtschotel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 09/16/1998 - 10:08
Bereidingswijze
Snijd de uien en bak ze bruin in boter. Snijd het vlees in kleine blokjes en doe ze in de pan, bij de uien wanneer deze goed gefruit zijn. Om alles op smaak te brengen voegt u het laurierblad, de kruidnagel en de bouillon toe. Wanneer u de stukjes vlees rauw verwerkt, laat u dit in de pan stoven tot het gaar is. Het vlees wordt dan samen met de uien, laurier, kruidnagel en bouillon gegaard. Ondertussen zet u de aardappelen op. Hier maakt u aardappelpuree van.

Beboter een vuurvaste schaal en bedek de bodem met een laagje vlees. Daarna doet u er een laagje aardappelplakjes of aardappelpuree overheen. Dit wisselt u steeds af. Tussen de laagjes kunt u af en toe wat laagjes appel leggen. Zorg ervoor dat het bovenste laagje van de jachtschotel bestaat uit een laag aardappelen. Wanneer u aardappelpuree gebruikt, krijgt u een knapperig bruin korstje, als de schotel uit de oven komt. Als de schaal vol is, besprenkelt u de schotel met wat gesmolten boter. Zet het geheel ongeveer 15 minuten in de oven, zodat er een bruin korstje op de aardappelpuree komt. Sommige mensen gebruiken weleens paneermeel om dat lekkere bruine korstje te krijgen. Het is beter om dit niet te doen, want er komt vanzelf een korstje op de aardappelen, dat er mooier en lekkerder uitziet.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Jachtschotel met aardappelen
Ingrediƫnten

  • 400 g vleesresten/poulet/filet
  • 50 gram boter
  • 2 uien
  • laurierblad
  • 2 dl bouillon
  • zure appels
  • aardappelen
Leuke tips
Bij dit gerecht kunt u een glas rode wijn drinken.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
20555
Homepage ID
305
Smaak
Q
Teller
2617
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
21
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
speedy