Bagel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 09/16/1998 - 09:35
Bereidingswijze
Gist en suiker oplossen in 450 ml handwarm water. Circa 5 minuten laten staan. Bloem (beetje achterhouden) en zout mengen, kuiltje in midden maken. Gistmengsel in kuiltje schenken. In circa 15 minuten tot stevig, maar niet te droog deeg kneden (eventueel wat bloem toevoegen). Oven voorverwarmen op 200 graden. Deeg in 10 stukken delen. Elk deel uitrollen tot vingerdikke staaf van ongeveer 15 cm. Staafjes tot cirkel buigen, uiteinden met
water aan elkaar plakken. Bagels afgedekt met vochtige doek op warme plaats 20-30 minuten laten rijzen. Ruim water aan de kook brengen.
Bagels 15 seconden in water onderdompelen. Laten uitlekken. Bagels op bakblik leggen. In midden van oven in 30-35 minuten goudbruin bakken.
Bagels kunnen van te voren bereid worden; vries de bagels in zodra ze afgekoeld zijn. De ochtend voor de het buffet uit de vriezer halen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
U.S.A. bagel (koud)
Ingrediƫnten
Voor 10 bagels: 20 gr verse gist, 3 eetlepels suiker, 1/2 theelepel zout, 800 gr bloem.
Hulpmiddelen & keukengerei
Groot bakblik, ingevet
Leuke tips
4 bagels, 2 eetlepels Vooraf en Toe (koeling), 4 blaadjes sla, 100 gr salami, in plakjes, 1 rode paprika, in dunne reepjes, 100 gr emmenthaler, in plakjes. Bagels doormidden snijden, beide helften besmeren met Vooraf en Toe. Onderste helft beleggen met blaadje sla. Op sla salami, paprika en emmenthaler schikken. Bovenste bagelhelften erop leggen.

In Amerika eten ze bij voorkeur met een royale laag roomkaas ertussen (heel lekker).
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
19109
Homepage ID
1140
Smaak
N
Teller
5210
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
30
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
dannie