Ragout Fruit De Mer

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 09/15/1998 - 19:29
Bereidingswijze
Aardappelen in ruim kokend water met zout 20-30 minuten gaar koken en door een pureeknijper duwen en puree op heel zacht vuur al roerende met een houten lepel laten drogen (pas op voor aanbranden). Boter in gedeelten door aardappelpuree roeren met hou-ten lepel zodat boter goed wordt opgenomen.
Mengsel van room, visfond, witte wijn en tomatenpuree verwarmen en in gedeelten door puree roeren tot deze zeer luchtig is, iets dunner dan normaal maar niet te dun (ragout dikte). Op smaak brengen met zout.
Lente-uitjes in stukken van 1 centimeter snijden en met een afgestreken theelepel mosterd in boter bakken. Sperziebonen erdoor roeren en meebakken. Vermengen met (ga-re) frui-de-mer.
Dit mengsel plus de kaas door de aardappelpuree roeren tot een smeu?ge ragout.

Serveren in vol-au-vent.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor vulling vol-au-vent
Ingrediƫnten
Puree:
1 kilo vastkokende aardappelen
100 gram boter
? 1 deciliter room
? 1 deciliter visfond
? 1 deciliter droge witte wijn
1 theelepel tomatenpuree
Fruit-de-mer
1/2 bos lente uitjes
200 gram speziebonen, gekookt
1 afgestreken theelepel mosterd
300 gram fruit-de-mer (garnalen, zalm, kabeljauw, krab, mosselen enz.)
50 gram gemalen cheddar
grof zeezout

Leuke tips
Vulling voor vol-au-vent.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
17904
Homepage ID
1444
Smaak
N
Teller
905
Waardering aantal
1
Waardering
6
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
theodoor