Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 180? C (hetelucht 165)
Zorg dat alles op kamertemperatuur is. Bombaynoten in de foodprocessor malen zo fijn als mogelijk is. De eieren splitsen. De dooiers met een mixer schuimig kloppen met suiker, vanille suiker en amandel essence tot de luchtbellen eruit komen. Eiwitten met (schone) mixer stijf slaan (snuifje zout doet eiwitten sneller stijf worden). Schuimige dooiers mixen met gemalen bombaynoten. Stijfgeslagen eiwit daarop leggen en bestrooien met gezeefde ma?zena. De massa vervolgens voorzichtig doch grondig door elkaar spatelen. Vorm zorgvuldig bewerken met anti-aanbak (spuitbus). Mengsel in de vorm gieten en midden in de oven bakken gedurende 40 minuten. Na de baktijd controleren of de cake gaar is door er met een sate prikker of breinaald in te prikken. Als de prikker er schoon uitkomt is de cake gaar. Deze in de gesloten oven laten afkoelen (baksel zal enigszins terugzakken). Voorzichtig de bovenranden met mes losmaken van de vorm en vervolgens storten.
Zorg dat alles op kamertemperatuur is. Bombaynoten in de foodprocessor malen zo fijn als mogelijk is. De eieren splitsen. De dooiers met een mixer schuimig kloppen met suiker, vanille suiker en amandel essence tot de luchtbellen eruit komen. Eiwitten met (schone) mixer stijf slaan (snuifje zout doet eiwitten sneller stijf worden). Schuimige dooiers mixen met gemalen bombaynoten. Stijfgeslagen eiwit daarop leggen en bestrooien met gezeefde ma?zena. De massa vervolgens voorzichtig doch grondig door elkaar spatelen. Vorm zorgvuldig bewerken met anti-aanbak (spuitbus). Mengsel in de vorm gieten en midden in de oven bakken gedurende 40 minuten. Na de baktijd controleren of de cake gaar is door er met een sate prikker of breinaald in te prikken. Als de prikker er schoon uitkomt is de cake gaar. Deze in de gesloten oven laten afkoelen (baksel zal enigszins terugzakken). Voorzichtig de bovenranden met mes losmaken van de vorm en vervolgens storten.
Aantal personen
20.00
Vertel iets leuks over dit recept
Oud recept.
Ingrediƫnten
300 gram ongebakken bombaynoten (notenboer)
250 gram suiker
25 gram ma?zena
6 eieren
1 pakje vanille suiker
3 dessertlepels amandel essence
snufje zout.
250 gram suiker
25 gram ma?zena
6 eieren
1 pakje vanille suiker
3 dessertlepels amandel essence
snufje zout.
Hulpmiddelen & keukengerei
Tulbandvorm
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
17663
Homepage ID
1444
Smaak
Z
Teller
1104
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Aan de beurt is een bombaynoten cake. Bombaynoten is een Indisch woord voor cashewnoten. Dit recept heeft gedurende de oorlog in Indie een gezin aan inkomsten geholpen. De cake wordt gebakken in een tulbandvorm.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht