Gemarineerde Aardbeien Met Geitenkaas En Tijm

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/03/1999 - 23:58
Bereidingswijze
Grill voorverwamren op hoogste stand. Met wijnglas uit sneetjes brood 4 rondjes steken. Op grillplaat leggen en ca. 10 cm onder hete grill schuiven. Broodrondjes in ca. 1 minuut goudbruin roosteren, halverwege keren. Op elk broodrondje plakje geitenkaas leggen. Ca. 10 cm onder hete grill schuiven en kaas in ca. 2 minuten iets laten smelten en kleuren. intussen aardbeien nogmaals omscheppen. Op vier borden broodrondjes met kaas leggen. Aardbeien met dressing er omheen schppen. Garneren met takje tijm.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eeen vegetarisch voor- of nagerecht
Ingrediƫnten
500 gram aarbeien, 3 bolletjes gember, 2 takjes tijm (zakje a 15 gram) 3 eetlepels olie, 1.5 eetlepels (witte wijn)azijn, zout, (versgemalen) peper, 200 gram zachte geitenkaas, 4 sneetjes witbrood
Hulpmiddelen & keukengerei
1 wijnglas doorsnede ca. 8 cm
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Vegetarisch
Recept ID
159040
Homepage ID
39214
Smaak
N
Teller
310
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. Gember fijnsnijden. 4 Kleine takjes tijm achterhouden voor garneren. Rest van tijmblaadjes van takjes rissen. In kom sausje roeren van olie, azijn en tijmblaadjes. Op smaak brengen met zout en peper. Aardbeien en gember erdoor scheppen. In koelkast aardbeien afgedekt minstens 1 uur marineren. korstjes van geitenkaas snijden. Met natgemaakt mes kaas voorzichtig in 4 plakken snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
angelique_l