Pastarolletjes Met Kool En Knakworstjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/03/1999 - 23:48
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 gr.C. Schep op elk van de lasagnevelletjes een flinke lepel kool, leg er een knakworstje op en rol de lasagne op. Schep de resterende kool in een lage ovenschaal, leg er naast elkaar de pastarolletjes op en schep er de saus over. Zet de met een deksel of met aluminiumfolie afgedekte schaal 20 minuten in de voorverwarmde oven. Neem de schaal uit de oven, vewijder het deksel of het folie, bestrooi met de geraspte kaas en zet nog 10 minuten terug.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk en inspirerende variatie op een beroemd buitenlands thema
Ingrediƫnten
8 (groene) lasagnevellen, 25 gram boter of 2 eetlepels olie, 500 gram gesneden witte kool, zout, versgemalen peper, maizena of allesbinder, 8 knakworstjes, 100 gram versgeraspte belegen Goudse kaas.
Voor de saus: 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 25 gram boter of 2 eetlepels olie, 2 theelepels gemengde Italiaanse kruiden, 1 blik gepelde tomaten (800 gram), 1 theelepel suiker, zout, versgemalen peper
Leuke tips
Wijntip: Chardonnay, Soave of witte Bergerac
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
159039
Homepage ID
39214
Smaak
N
Teller
75
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kook de lasagnevellen in een lage pan beetgaar. Doe dit desgewenst in twee porties en laat de vellen op een schone keukendoek uitlekken. Verhit de boter of de olie in een braadpan en roerbak de kool tot de reepjes rondom met het vet zijn bedekt. Giet er ca. 1 dl water bij en laat de kool met het deksel op de pan af en toe omscheppend ca. 10 minuten stoven. Breng op smaak met wat zout en peper, bind het vocht met aangeroerde maizena of met allesbinder en laat de kool afkoelen. maak intussen de saus. Snipper de ui en de knoflook en laat ze in de hete boter of olie glazig fruiten. Doe er de kruiden, de uitgelekte tomaten en de suiker bij en laat regelmatig roerend inkoken tot sausdikte. Breng de saus op smaak met wat zout en peper.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
angelique_l