Aardappel-Vruchtensalade Met Cake En Sinaasappelsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/03/1999 - 23:33
Bereidingswijze
Cake op vier bordjes leggen. Elke plak bedruppelen met 1/2 eetlepel Cointreau. Kiwi en aardbei door aardappelmengsel scheppen. Aardappelsalade op en langs cakeplakken scheppen. In grote pn water aan de kook brengen. In kleinere pan doen: eierdooiers, sinasappelsap, honing en 2 eetlepels Cointreau. Met garde loskloppen. Kleine pan in grote zetten (water mag niet koken). Dooiermengsel al kloppende verwarmen tot het een schuimige saus wordt. Saus over salade op bordjes schenken. Direct opdienen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een salade als toetje
Ingrediƫnten
1 citroen, 1 kiwi, 1/2 pak krieltjes (ca. 375 gram), 2 eetlepels citroenrasp, 1 zure appel (Granny Smith), 2 eetlepels poedersuiker, 1 bakje aardbeien (250 gram), 4 dunne plakken kant-en-klare cake, 4 eetlepels Cointreau, 2 eierdooiers, 1/2 dl sinaasappelsap, 1 eetlepel honing
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
159037
Homepage ID
39214
Smaak
Z
Teller
1030
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Citroen uitpersen. Krieltjes in blokjes snijden. In pan met weinig water, helft van citroensap en de citroenrasp, aardappelstukjes in ca. 3 minuten net gaar koken. Intussen appel wassen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden. Aardappels afgieten en iets laten afkoelen. in kom doen. Toevoegen: stukjes appel en rest van citroensap. Bestrooien met poedersuiker. Voorzichtig door elkaar scheppen en laten intrekken. Intussen kiwi's schoonmaken en in plakken snijden. Plakken halveren. Aardbeien wassen, schoonmaken en in stukjes snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
angelique_l