Varkensvlees met orgaanvlees

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/03/1999 - 23:13
Bereidingswijze
Snijd het goed schoongemaakte en gewassen vlees in kleine stukjes. Bak de fijngehakte ui in de reuzel glazig, strooi er paprikapoeder over en leg hier de stukjes vlees op. Roer net zolang tot het vocht is verdampt. Voeg dan zout, peper en kummel toe, giet de bouillon (of heet water) erbij en laat het in een afgesloten pan bijna gaar stoven. Schep dan al het vocht uit de pan, er moet alleen vet overblijven. Bestuif het vlees met bloem, bak het aan, voeg de hersens toe, stoof het weer, blijf goed roeren. Giet er wat vocht bij en stoof het geheel gaar.
Pers tot slot de knoflook erboven uit.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met dank aan 'Knabbel'
Ingrediƫnten
600 g varkensvlees, 1 varkenstong, stukje nier, stukje milt, stukje hart, varkenshersens, 1,5 el reuzel, 2 uien, bouillon, paprikapoeder, kummel, zout, peper, 2 teentjes knoflook, 1 el bloem
Leuke tips
Serveer met ingemaakte groenten en bruin brood.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Tsjechisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
159034
Homepage ID
42248
Smaak
N
Teller
1373
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ceska