Haringcocktail

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/03/1999 - 23:11
Bereidingswijze
Leg de haringen in een schaal en giet er de karnemelk over en laat ca. 30 minuten rusten. Houd vier lepels karnemelk achter en schep die met de dragon door de selderijsalade. Snijd de schoongemaakte en gewassen radijsjes in plakjes. Snijd de drooggedepte haringen in schuine reepjes van ca. 2 cm breed. Schep de selderijsalade, de radijs en de haring door elkaar. Bekleed vier glazen coupes met een blaadje sla, schep er de haringsalade op en garneer met partjes citroen
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een bijzonder voorgerecht met zure haring
Ingrediƫnten
4 zure haringen uit een pot, 1/4 liter karnemelk, 1/2 theelepel gedroogde dragon, 200 gram selderijsalade uit een bakje of potje, 1 bosje radij, blaadjes sla en partjes citroen om te garneren
Leuke tips
Wijntip: Een koel geschonken glas droge sherry of Elzasser Riesling en de Rieslings van Rijn of Moezel
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
159033
Homepage ID
39214
Smaak
U
Teller
92
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
angelique_l