Pittige Kerrie-Vleespastei

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/03/1999 - 23:05
Bereidingswijze
Schaal invetten. Vlees-courgettemengsel door saus scheppen. overdoen in schaal. Plakjes laderdeeg op elkaar leggen en met deegroller uitrollen tot lap van ca. 3 cm groter dan de schaal. Bladerdeeg op schaal leggen. Randen met iets koud water vasplakken aan buitenrand van schaal. In midden van deeg rond gaatje maken. In kopje dooier loskloppen en deeg ermee bestrijken. In midden van oven pastei in ca. 15 minuten goudbruin en gaar bakken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vleespastei onder een deksel van bladerdeeg
Ingrediƫnten
400 gram kalkoenfilet, 1 courgette, 2 uien, 50 gram boter of margarine, 5 plakjes bladerdeeg, 50 gram bloem, 3 theelepels scherpe kerriepoeder, 1 pot vleesfond, 1 dl magere Bulgaarse yoghurt, 1/2 eetlepel groene peperkorrels, 1 eierdooier, 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal inhoud ca. 1,5 liter, deegroller
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
159032
Homepage ID
39214
Smaak
P
Teller
322
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 200 gr.C. of gasovenstand 4. Intussen vlees in blokjes snijden. Courgette schoonmaken, wassen en in reepjes snijden. Uien pellen en snipperen. In ruime koekepan 10 gram boter verhitten en uien ca. 2 minuten al omscheppend bakken. Vleesblokjes en courgettereepjes toevoegen en al omscheppen ca. 5 minuten meebakken. Plakjes bladerdeeg in ca. 5 minuten laten ontdooien. In pan rest van boter smelten. Bloem en kerriepoeder erdoor roeren tot samenhangende slappe massa ontstaat. Al roerend scheutje voor scheutje fond toevoegen en blijven roeren tot gebonden saus ontstaat. Yoghurt en peperkorrels erdoor roeren.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
angelique_l