paprika-mozzarellasalade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/03/1999 - 21:51
Bereidingswijze
Verwarm de repen paprika en aubergine voorzichtig in een koekenpan tot lauwwarm. Verdeel ze over de veldsla. Schep de dressing erover. Snijd de Mozzarella in blokjes en verdeel ze met de hazelnoten over de salade
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lauwwarme salade
Ingrediƫnten
1 zakje hazelnoten (65 gram), 1 eetlepel paprikasalade (pot a 370 ml), 2 eetlepels (olijf)olie, 1/2 eetlepel rode wijnazijn, 1 theelepel Italiaanse kruiden, 1 theelepel vloeibare honing, 1 zakje veldsla (ca. 75 gram), 1/2 aubergine, zout, 1 gele paprika, 1 bolletje Mozzarella (125 gram)
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenpapier, plastic zak
Leuke tips
Wijntip: Piccini Orvieto, een droge en fruitige Italiaanse witte wijn.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
159016
Homepage ID
39214
Smaak
N
Teller
120
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Hak de hazelnoten grof. Rooster ze in een droge koekenpan in ca. 3 minuten lichtbruin. Snijd de paprikasalade zeer fijn. Maak een dressing van olie, azijn, Italiaanse kruiden en honing. Voeg de paprikasalade toe. Was de veldsla en dep de blaadjes droog. Verwijder eventuele worteltjes. Schep de sla in een kom. Verwarm de grill voor. Snijd de aubergine in de lengte in smalle repen en bestrooi ze met zout. Laat ze ca. 10 minuten staan. Spoel de auberginerepen af en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadlijsten. leg de paprika - met het vel naar boven - ca. 5 minuten onder de grill tot de schil zwart is. Laat de paprika buiten de grill ca. 5 minuten nagaren in een afgesloten plastic zak. Verwijder de zwarte vel en snijd de paprika in smalle repen. Grill intussen de repen aubergine in ca. 3 minuten tot ze lichtbruin en gaar zijn.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
angelique_l