kabbeljauw met opperdoes en truffel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/03/1999 - 21:36
Bereidingswijze
Verdeel de aardappelschijfjes over de 4 borden, zonder ze over elkaar te leggen. Bedruppel ze met de boter en strooi er peper en zout over. In oven op 200:C 18-20 min. laten garen. Maak intussen de saus1 Meng de madeira, brandy knoflook en het sjalotje goed door elkaar en laat dit in sauspan tot de helft inkoken, voeg de olijfolie toe en vlak voor het serveren de truffelolie. Haal borden uit de oven en leg de rauwe kabbeljauw op de aardappel en bedruppel direct met de dressing, garneer met schijfjes truffel en peterselie.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
330gr. kabbeljauw, 4 eetlepels gesmolten boter, 5 opperdoezen geschild en in dunne plakjes gesneden, 1 truffel, 160ml madeira, 40ml brandy, 40 ml olijfolie, 1 eetlepel truffelolie, 1 teen knoflook, 2 eetlepels sjalot gesnipperd en een eetlepel gehakte peterselie.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
159012
Homepage ID
20095
Smaak
N
Teller
555
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
oven voorverwarmen op 200:C. Aardappels schillen. Snij kabbeljauw in dunne plakjes en plet deze tussen plastic folie, zodat deze flinterdun wordt en toch nog een gedeelte van z4n oorspronkelijke structuur behoudt.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
coockie