Boerenpannetje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/03/1999 - 21:04
Bereidingswijze
kneed het gehakt met de geraspte kaas,de koffiemelk,zout en peper naar smaak;draai er balletjes van ter grote van walnoten.
verhit de boter in een braadpan en bak de spekblokjes knapperig uit;schep de spekjes met een schuimspaan uit de pan.
bak in het achtergebleven vet de gehaktballetjes rondom bruin.
voeg de krielaardappeltjes,de wortelballetjes en de uitgelekte zilveruitjes toe;schep alles door elkaar.
laat het gerecht afgedekt zachtjes gaar worden in ca.20 min.roer af en toe.
roer de slagroom en de mosterd erdoor en laat het al roerende door en door warm worden.
strooi de uitgebakken spekjes erover en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Aantal personen
3.00
Ingrediƫnten
250gr gehakt,100grgeraspte belegen goudse kaas, 2eetl.koffiemelk,zout,peper,50gr boter,50gr ontbijtspek in blokjes,750gr geraspte krielaardappelen,750gr winterwortel,
12 zoetzure zilveruitjes,1/8l slagroom,1 eetl.mosterd
Hulpmiddelen & keukengerei
braadpan,schuimspaan
Leuke tips
drink hier bij b.v. cotes du rhone of een cotes du rhone villages (rood)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
159011
Homepage ID
36004
Smaak
N
Teller
313
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
yesssssss