Sauerbraten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/03/1999 - 20:20
Bereidingswijze
De olie verwarmen. vlees uit de marinade nemen, droog deppen en in de olie aanbraden. een of twee eetlepels verse soepgroenten en wat van de marinade bigeven. Het geheel ca. 1 uur laten koken. Kijk na of er voldoende vocht on de pan is. Giet dan marinade bij. Vlak voor het opdienen de room met de bloem verroeren en de saus ermee binden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gerecht on je fingers bij op te eten. Klassiek duits gerecht.
Ingrediƫnten
1k rundvlees, 30g verse spek, 1/5l azijn, 1/5l rode wijn, water, zoepgroenten, zout, peper uit de molen, olijfolie, een klijn bakje zure room, 1 1/2 eetlepel bloem.
Leuke tips
Het vlees in plakjes snijden en op een opdienschaal met peterselie en tomatjes opmaken. Geef er rode kool bij.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
159006
Homepage ID
33659
Smaak
N
Teller
1576
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Groenten,azijn,wijn en water koken. Vlees met spek pikeren (spek in het vlees rijgen). Vlees in een niet te grote schaal geven en met het vocht overgieten. Minimaal 2 dagen in de koelkast laten marineren.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
rettensberger