Goulash

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/03/1999 - 20:13
Bereidingswijze
Vlees in blokjes snijden, droogdeppen en met zout en peper bestrooien. In een ruime braadpan olie en boter verhitten en reepjes ontbijtspek hierin in ca. 5 min. knapperig bakken. Ui fijnsnijden en ca. 5 min. meebakken. Braadpan afdekken en ui op laag vuur ca. 30 min. zachtjes stoven. Paprikapoeder door uien roeren en 2 min. meewarmen (niet bakken, dat geeft een bittere smaak). Vlees toevoegen en rondom aanbraden. Halve liter warm water erbij schenken. Fijngesneden knoflook en karwijzaad toevoegen. Aan de kook brengen en met deksel op de pan op laag vuur ca. 1 1/2 uur stoven. Tomaatblokjes (zonder zaadjes) en reepjes paprika door vlees scheppen. Vlees nog 30-60 min. zachtjes laten stoven. Goulash op smaak brengen met zout en peper. Van het vuur af de zure room erdoor roeren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Echte Hongaarse goulash.
Ingrediƫnten
750 gr. runderriblappen, zout, versgemalen peper, 1 eetl. zonnebloemolie, 25 gr. boter, 50 gr. ontbijtspek, 3 uien, 2 eetl. paprikapoeder, 2 teentjes knoflook, 1/2 eetl. karwijzaad, 1/2 blik tomaatblokjes (a 4 dl.), 2 groene paprika's, 1 1/4 dl. zure room
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
159004
Homepage ID
22330
Smaak
N
Teller
400
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
evelyne13