Visspies Met Courgette En Bacon

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/03/1999 - 20:02
Bereidingswijze
Spiezen dun bestrijken met olie. Op hete barbecue spiezen in ca. 10 minuten bruin en gaar roosteren,af en toe keren. Op zes bordjes leggen en citroenpartjes er apart bij geven.
Vertel iets leuks over dit recept
Spies voor op de BBQ (6 spiesen)
Ingrediƫnten
3 hele schollen (pak a 300 gram, diepvries), zout, peper, 2 eetlepels citroensap, 1 dikke courgette, 12 plakjes bacon, 1 citroen, 2 eetlepels olie
Hulpmiddelen & keukengerei
6 satestokjes, keukenpapier
Leuke tips
Serveren met bieslook-kappertjessaus (zie recept) en aardappelsalade.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Barbecue
Recept ID
159001
Homepage ID
39214
Smaak
N
Teller
402
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schollen in ca. 2 uur laten ontdooien. Spiezen ca. 30 minuten in bakje met koud water leggen. Schollen in lengte halveren en droogdeppen met keukenpapier. Inwrijven met zout en peper en besprenkelen met citroensap. Courgette wassen en met kaasschaaf in lengte in 12 dunne plakken schaven. Plakjes bacon in lengte halveren en oprollen. Op werkvlak 6 plakken courgette leggen. Op elke plak 1 scholfilet leggen. Hierop weer plak courgette leggen. Courgette zonodig aan de korte kant bijsnijden. Spies door onderkant van 1 courgette-visstapeltje steken. Dan rolletje bacon aan spies steken. Dan spies weer door courgette-visstapeltje steken en aan andere kant rolletje bacon aan spies steken. Dit nog 1 keer herhalen. Op dezelfde manier nog 5 spiezen maken. Spiezen tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. Citroen wassen en in 6 partjes snijden/
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
angelique_l
Gelegenheid