Koolrabi-Aardappelgratin

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/03/1999 - 19:42
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 graden. Koolrabi in plakjes snijden en in ruim kokend water met zout ca. 2 min. koken. Laten uitlekken. Boter smelten, bloem erdoor roeren en ca. 2 min. laten garen. Melk en slagroom erdoor roeren en saus ca. 5 min. laten koken. Met zout en peper op smaak brengen. Aardappel- en koolrabiplakjes om en om dakpansgewijs op een ingevette bakplaat (of ovenschaal) leggen. Zout en peper erover strooien en saus erover schenken. Ovenschotel in het midden van de oven in ca. 25 min. laten garen en gratineren. Na 10 min. baktijd geraspte kaas en spekblokjes over de ovenschotel verdelen. Voor het serveren met bieslook bestrooien.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gratin van de bakplaat.
Ingrediƫnten
700 gr. koolrabi, zout, peper, 50 gr. boter, 2 eetl. bloem, 4 dl. melk, 2 dl. melk, 2 dl. slagroom, 800 gr. voorgekookte aardappelplakjes, 150 gr. geraspte jong belegen kaas, 100 gr. spekblokjes, 3 eetl. fijngeknipte bieslook
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
158988
Homepage ID
22330
Smaak
N
Teller
1161
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
evelyne13