schuimomelet met ardennerfilet

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/03/1999 - 19:42
Bereidingswijze
In broodrooster brood lichtbruin roosteren. Met uitsteekvormpje vier rondjes uit brood steken. Boven twee kommen eieren splitsen. Eigeel met slagroom door elkaar kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. In schone schaal eiwitten stijf kloppen. Eirwit door eierdooier spatelen. Bosuitjes in lengte halveren en in stukken van ca. 2 cm snijden. Ardennerfilet oprollen en in dunne reepjes snijden. In kleine antie-aanbakpan 1/2 eetlepel boter verhitten, bosuitjes toevoegen en 1/2 minuut zachtjes bakken. Bosuitjes uit pan nemen. Uitsteekvormpje in pan zetten en 1/4 van eimengsel erin scheppen. Ei in ca. 4 a 5 minuten lichtbruin bakken. Met steeds 1/4 eetlepel boter op dezelfde wijze nog 3 omeletten bakken. Omeletten tussen twee borden warm houden. Omeletten op geroosterde rondjes leggen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Speciaal voor Pasen
Ingrediƫnten
4 sneetjes witbrood, 4 eieren, 2 eetlepels slagroom, zout, (versgemalen) peper, 6 bosuitjes, 6 plakjes Ardennerfilet, 2 eetlepels boter of margarine
Hulpmiddelen & keukengerei
1 uitsteekvormpje doorsnede 10 cm
Leuke tips
Garneren met bosuitjes en reepjes Ardennerfilet.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
158987
Homepage ID
39214
Smaak
N
Teller
234
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
angelique_l
Gelegenheid