Rabarbertaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/03/1999 - 19:34
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 180 graden. Rabarber in plakjes van 1 cm snijden en met 250 gr. suiker al roerend zachtjes aan de kook brengen tot de suiker begint te smelten. Rabarbermengsel in een bakvorm (met vaste bodem, ca. 22 cm) bekleed met bakpapier scheppen. Boter met 70 gr. suiker romig kloppen. Ei en vanillesuiker erdoor kloppen. Bloem met bakpoeder zeven en met melk in gedeelten door beslag kloppen. Beslag over rabarber scheppen en gladstrijken. Taart in midden avn de oven in 35-40 min. gaar en goudbruin bakken. Taart in de vorm 5 min. laten afkoelen. Taart op een bord keren. Bakpapier voorzichtig afhalen en taart overdoen op een taartschaal. Warm serveren met creme fraiche.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Tarte tatin met rabarber.
Ingrediƫnten
750 gr. rabarber, 320 gr. suiker, 90 gr. boter, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker, 150 gr. bloem, 1 1/2 theel. bakpoeder, 1 1/2 dl. melk
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
158982
Homepage ID
22330
Smaak
Z
Teller
1671
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
evelyne13