Koolsalade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/03/1999 - 19:28
Bereidingswijze
Doe de groenten in een vergiet en schenk er kokend water over. Laat de groente uitlekken en afkoelen. Roer in een schaal de mayonaise met de zure room, azijn en mosterd tot een sausje. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de kool, wortel en prei erdoor. Zet de koolsalade liefst 2 tot 3 uur afgedekt in de koelkast, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bijgerecht
Maak deze salade 2 uur van tevoren i.v.m. intrekken van de smaak.
Ingrediƫnten
500 g witte kool

100 g wortel

1 dunne prei

4 el zure room

4 el mayonaise

1 el (appel)azijn

1 tl mosterd

zout en versgemalen peper

2 el peterselie
Leuke tips
Schep de salade vlak voor het opdienen een keer door en strooi de peterselie erover.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Barbecue
Recept ID
158979
Homepage ID
201344
Smaak
N
Teller
4353
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
21
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak de groenten schoon. Schaaf de wortel in dunne reepjes en rasp de wortel. Snijd de prei in flinterdunne reepjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
vlindertje