Steak met Perzikensaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/03/1999 - 19:16
Bereidingswijze
Bestrijk de ribeye met olie en laat ze een kwartiertje op temperatuur komen. Schil de perziken en snijd ze in stukjes. Pureer de perziken met het citroensap, de honing, het kerriepoeder en de hot peppersauce in de
keukenmachine of met de staafmixer tot een gladde saus. Doe de helft van de saus over in een schaaltje of serveer dit later bij de geroosterde ribeyes. Bestrijk de ribeyes met de rest van de saus en leg ze op het barbecuerooster ongeveer 10 cm boven het
gloeiende houtskoolvuur. Rooster de ribeyes in circa 8 minuten bruin en van binnen rose. Keer ze regelmatig en bestrijk steeds de bovenkant met de perzikensaus.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
2 ribeyes of entrecotes van circa 150 g

2 eetlepels olie

2 perziken

1 el citroensap

1 el honing

1 el kerriepoeder

1/2 el hot peppersauce (Tabasco)

zout en versgemalen peper
Leuke tips
Serveer de ribeyes met de perzikensaus in het schaaltje, rijstsalade en een frisse groene salade.


Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Barbecue
Recept ID
158974
Homepage ID
201344
Smaak
N
Teller
266
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
vlindertje