mosselen met creme fraiche saus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/03/1999 - 19:12
Bereidingswijze
Schil de uien en steek de kruidnagels erin. Breng de uien met de laurierbladeren, het citroensap en de wijn aan de kook. Voeg de mosselen toe en laat het geheel circa 15 tot 20 minuten koken tot de schelpen open staan. Leg de mosselen in een voorverwarmde schaal. Roer de creme fraiche in het mosselnat en laat de saus op laag vuur inkoken. Neem de pan van het vuur en roer de eierdooiers en de gehakte dille door de saus. Breng alles met rijkelijk peper op smaak. Giet de saus over de mosselen en garneer met 2 tot 3 takjes dille.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
  • 3 kg verse mosselen
  • 2 uien
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurierbladeren
  • de schil van 1 citroen
  • < 1 liter droge witte wijn
  • 150 gr creme fraiche
  • 2 eierdooiers
  • 1 bosje dille
  • peper uit de molen
  • Bereidingstijd
    20-30 min
    Keuken
    Nederlands
    Soort gerecht / gang
    Hoofdgerecht
    Recept ID
    158973
    Homepage ID
    8427
    Smaak
    N
    Teller
    1434
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    10
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    ellentje