LAMSCURRY MET KORIANDER EN MUNT

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/03/1999 - 18:12
Bereidingswijze
De uien en de knoflook pellen, de uien halveren en in ringen snijden en de knoflook klein snijden.De olie in een schaal van 1,5l. inhoud(onafgedekt)in 1-2 minuten op 100%heet laten worden.Het vlees, de knoflook, de gember,de cayennepeper en de koenjit roeren en alles'afgedekt)eerst 8-10 minuten op 100% en vervolgens(onafgedekt) 14-16 minuten op 50% verwrmen tot het vlees gaar is.
Tussendoor enkele malen roeren.Het vlees op smaak brengen met zout.De koriander en de munt wassen en droogdeppen.De pepers van zaad en zaadlijsten ontdoen,wassen en in stukken snijden.De koriander met de munt, pepers ,het citroensap en 1 eetlepel water met de staafmixer tot een gladde massa pureren.De maizena erdoor roeren, vervolgens de massa door het vlees roeren en de curry(onafgedekt)nog 3-4minuten op 100%doorwarmen.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
500gr lamsvlees
2 uien
1 teentje knoflook
1 cm gemberwortel
2 eetlepels plantaardige olie
1 mespuntcayennepeper
1 mespunt gedroogde koenjit
zout
1 bos verse koriander
1 bos verse munt
3 stuks groene pepers
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel maizena
Hulpmiddelen & keukengerei
een schaal voor in de magnetron en een passende deksel
Leuke tips
serveren met gekoote rijst.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
158969
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
575
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Vlees in blokjes snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan
Gelegenheid