Paddestoelen-Notentaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 10/02/1999 - 11:49
Bereidingswijze
Olie verhitten en hierin ui bakken. Paddestoelen toevoegen en op hoog vuur ca. 5 minuten meebakken. Knoflook, salie, tijm, zout en peper toevoegen. Paddestoelenmengsel laten uitlekken en afkoelen.
Helft van de kaas door paddestoelenmengsel roeren en mengsel over taartbodem verdelen. Eieren losroeren met room, zout en peper en over paddestoelen schenken. Noten en de rest van de kaas erover strooien en taart in midden van de oven in ca. 30 minuten bakken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vegetarische plaattaart met een herfsttintje
Ingrediƫnten
8 plakjes bladerdeeg
2 el. olijfolie
2 uien, in dunne ringetjes
300 gram champignons,in vieren gesneden
150 gr oesterzwammen en 150 gr cantharellen, in reepjes (of 300 gr. oesterzwammen)
2 teentjes knoflook
10 blaadjes salie, fijngesneden
2 tl. tijmblaadjes
150 gr geraspte jongbelegen kaas
4 eieren
3 dl. room
75 gr gepelde walnoten
Hulpmiddelen & keukengerei
bakplaat, ingevet
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
158673
Homepage ID
40957
Smaak
N
Teller
1991
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
24
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden C. Plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot lap van 25 x 40 cm. Deeg op bakplaat leggen en randen van deeg omhoog duwen. Bdem van deeg met vork regelmatig inprikken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
seeg