Melitzano Salata

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 10/02/1999 - 11:29
Bereidingswijze
Was de aubergines, leg ze heel in een schaal en bak ze in een matig warme oven ongeveer een uur totdat ze zacht zijn.Scil ze terwijl ze nog heet zijn en snijd ze in kleine stukken. Hak ze nog fijner en voeg langzaam de ui, knoflook,tomaten,olijfolie, wijnazijn, zout en peper en de helft van de paprika toe.Garneer met de olijven en overgebleven paprika
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Griekse aubergine salade
Ingrediƫnten
3-4 grote aubergines,1 fijngeraspte ui,2 uitgeperste teentje knoflook, 1 grote tomaat, gepeld en in kleine stukjes gehakt, 3/4 kop olijfolie,1 eetlepel wijnazijn, zout en peper, zwarte olijven zonder pit, 1 groene paprika
Leuke tips
Serveer met geroosterd vlees of gegrilde of gebakken vis.
Ook erg smakelijk als voorgerecht met een lekker vers stukje brood
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
158670
Homepage ID
38344
Smaak
P
Teller
962
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
besan
Gelegenheid