Roergebakken Kip Met Groene Currypasta En Basilicum

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 10/02/1999 - 11:18
Bereidingswijze
Olie in wok verhitten en pasta erbij doen. Even fruiten en dan de kip toevoegen en op hoog vuur 2 minuten roerbakken. Op de basilicum en creamed coconut na alle ingrediknten toevoegen en al roerend 5 minuten laten doorkoken. Vlak voor het einde de basilicum erdoor roeren. Eventueel op elke portie een lepel creamed coconut doen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Thaise groene currypasta (blijft zeker 4 weken goed in de koelkast). In dit recept met kipfilet en basilicum. Omdat je de currypasta van te voren klaar kunt maken is het een recept wat goed te maken is voor een grotere groep. Je staat dat niet voortdurend in de keuken want het is snel klaar.
Ingrediƫnten
Voor de pasta: 4 eetl. arachide olie, veel groene pepers (tussen de 7 en 15, afhankelijk van grootte en scherpte), ca. 8 teentjes knoflook, twee stengels citroengras (sereh), 1 eetl. verse gember in schijfjes, twee eetl. fijngehakte sjalotten, 2 eetl. fijngehakte koriander, 1 eetl. komijnpoeder, 1 eetl. trasi, het sap van een halve citroen.

Voor het recept met de kip heb je 3 eetl. groene currypasta nodig, olie, een pond kipfilet in dunne reepjes, 1 dl. kokosmelk, 2 eetl. bruine basterdsuiker (of goeloe djawa), 3 eetl. vissaus (nam pla), naar wens groene/rode peper (ontpit en in reepjes), 4 eetl. basilicumblaadjes, eventueel creamed coconut.
Hulpmiddelen & keukengerei
blender of keukenmachine
Leuke tips
Lekker met pandanrijst en spinazie op zijn Thai (zie Thaise spinazie)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
158668
Homepage ID
49821
Smaak
P
Teller
6227
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
28
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Voor de currypasta doe je alle ingrediknten in een blender of keukenmachine. Laten draaien tot een gladde saus. De pasta blijft in de koelkast zeker 4 weken goed.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan