gepofte aardappel met zure room

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 10/02/1999 - 08:20
Bereidingswijze
Leg de aardappelen op een bord of stukje keukenpapier. Laat ze in de magnetron onafgedekt, in ca. 6 minuten op vol vermogen bijna gaar worden. Verpak de aardappelen in een keukenhanddoek en laat ze nog ca. 10 min. nagaren. Leg de aardappelen elk op een bord en kruis ze met een scherp mesje aan de bovenzijde in . Duw de aardappelen iets open. Schep wat zure room erin en serveer de rest apart bij.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk voor bij gerechten van de grill en gebakken vis
Ingrediƫnten
*2 grote aardappelen a 200 gr.

*1 bekertje zure room (sour creme)

*vers gemalen peper

*selderijzout

*1 eetl fijngeknipte bieslook
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
158663
Homepage ID
30466
Smaak
N
Teller
1225
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Boen de aardappelen onder stromend water met een borstel goed schoon en wrijf ze droog. Prik de schil op enkele plaatsen met een vork in. Klop de zure room met naar smaak peper en selderijzout los en schep de bieslook erdoor.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
magneliekje