Zomerse-Taart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 10/02/1999 - 07:31
Bereidingswijze
verwarm de oven voor op 160 graden
beboter een springvorm en bestuif deze met bakmeel.Roer de eierdooiers met 3 el koud water tot een licht gekleurde massa.
Voeg er al roerend de suiker en de vanillesuiker bij.
Schenk er zeer langzaam en al kloppend 1/8 ltr,kokend water bij.
Klop de eiwitten stijf met een mespunt zout.
Schep afwisselend het bakmeel en de eiwitten luchtig door het eiermengsel.
Vul de springvorm gelijkmatig met dit mengsel.
Plaats de vorm iets onder het midden in de oven.Bak in 1 2 uur gaar.
Haal uit oven en laat afkoelen.
Klop suiker met slagroom stijf.
Snijd de taart horizontaal in 2 plakken.
Bestrijk iin plak met jam en de andere met slagroom.Leg op elkaar en bestrooi met poedersuiker
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ook 'swinters lekker
Ingrediƫnten
4 eieren gesplitst
300 gr suiker
mespunt zout
2 zakjes vanillesuiker
225 gr zelfrijzend bakmeel gezeefd
1/4 ltr slagroom
20 gr suiker
4 el jam
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
158659
Homepage ID
26161
Smaak
Z
Teller
791
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
koekie1