Penne Met Garnalen En Paprika.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 10/02/1999 - 01:34
Bereidingswijze
Breng in een grote pan 4 liter water aan de kook . Kook hierin de penne beetgaar volgens het voorschrift op de verpakking. Snijd intussen de rode paprika grof en de knoflok fijn. Snijd de courgettes overlangs door en daarna in dunne plakjes. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan; bak de garnalen 3 a 5 min. tot ze roze zijn. Voeg knoflook en paprika toe. Laat ze in ca. 3 min. gaar worden. Doe de courgette en basilicum erbij.
Laat de pasta goed uitlekken en doe hem in een verwarmde schaal. Voeg het garnalenmengsel en zout en peper naar smaak toe; meng alles luchtig. Bestrooi met Parmezaanse kaas; garneer desgewenst met takjes basilicum en serveer.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
met dank aan Knabbel en Griek-India_Eetfan.
Ingrediƫnten

  • 400 g. penne(buisjes pasta)
  • 1 grote rode paprika
  • 2 middelgrote courgettes
  • 2 el. olijfolie
  • 350 g. grote rauwe garnalen, gepeld en van darmstreng ontdaan
  • 2 el. fijngesneden basilicum( of 2 tl gedroogd)
  • zout en versgemalen peper naar smaak
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • enkele takjes basilicum (desgewenst).
Leuke tips
Bij dit lichte, mooie pastagerecht passen klasieke begeleiders als gemengde sla en stokbrood.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
158655
Homepage ID
822816
Smaak
P
Teller
384
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
hanneke_b_t