Italie: Caponata

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/01/1999 - 23:57
Bereidingswijze
In de olijfolie de braadworststukjes roerbakken tot ze mooi bruin zijn en ze dan uit de pan nemen.
Vervolgens de ui, het uitgeperste teentje knoflook en de aubergine 3 minuten roerbakken. Dan met de suiker, de ansjovis, de kappertjes en de tomatenstukjes aan de kook brengen. De worst en de olijven toevoegen. Alles in 10 minuten gaar stoven.
Op smaak brengen met zout, peper en de gehakte blaadjes basilicum.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Caponata van braadworstjes en aubergines
Ingrediƫnten
4 braadworsten, 2 aubergines, zout, ansjovisfilets, 1 (rode) ui, 2 el olijfolie, 1 knoflookteentje, 1 el suiker, 2 el kappertjes, 1 blik tomatenstukjes, 100 g zwarte olijven, 1 bosje basilicum
Hulpmiddelen & keukengerei
Wok of hapjespan
Leuke tips
Heerlijk met een luchtige aardappelpuree.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
158654
Homepage ID
36006
Smaak
P
Teller
580
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De braadworsten in stukken snijden.
De aubergines in kwart-plakjes snijden, met zout bestrooien en plm. 30 minuten laten staan.
De ui in ringen snijden.
De ansjovisfilets in stukjes snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
annabee