Miesoep Met Garnalen En Shii-Take

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/01/1999 - 23:41
Bereidingswijze
Bereiding
Kook de mie gaar in ruim water met zout en spoel af onder de koude kraan. Snij de kipfilet in dunne reepjes. Maak de Shii-take schoon en snij ze eventueel in plakjes. Bak de kip en de paddestoelen enkele minuten in de olie. Breng de bouillon met de sherry en de sojasaus aan de kook en laat hierin de kip en de paddestoelen enkele minuten koken. Voeg de in ringen gesneden lente-ui, de garnalen en de mie toe en laat alles heet worden.
Vertel iets leuks over dit recept
Een ideale soep voor 2 personen als voorafje aan een Japanse rijstmaaltijd
Ingrediƫnten
Ingredienten
100 gr. mie, zout, 1 kipfilet, 100 gr. Shii-take, 2 eetlepels sesamolie, 1/2 liter kippenbouillon, 2 eetlepels medium sherry, 2 eetlepels sojasaus, 1 lente-uitje, 50 gram gepelde grote garnalen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
158652
Homepage ID
986441
Smaak
N
Teller
860
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
piet