Perenbollen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/01/1999 - 23:14
Vertel iets leuks over dit recept
lekker bij de koffie!
Ingrediƫnten
2 el kersenjam,
4 plakjes roomboter bladerdeeg,
2 el paneermeel,
4 kleine peren
2 el koffiemelk,
50 g witte amandelen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
158651
Homepage ID
7628
Smaak
Z
Teller
423
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat de plakjes bladerdeeg in ongeveer 10 minuten ontdooien. Schil intussen de peren en verwijder de klokhuizen met een appel
boor. Hak de amandelenfijn. Roer in een kommetje amandelen en kersenjam door elkaar. Vul hiermee de peerholtes. Strooi paneermeel in het midden van de plakjes bladerdeeg en zet de peren erop. Vouw het bladerdeeg
eromheen. Plak de randen met een beetje water vast. Bestrijk de perenbollen met koffiemelk en bak ze in een voorverwarmde oven van 200 graden in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.

Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
knabbel