Vissoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/01/1999 - 23:11
Bereidingswijze
-trek een visbouillon van de viskoppen met prei,ui,wortels en laurier in 2.5 l water gedurende een uur-ondertussen giet men in een grote pan een bodem olijfolie en laat verhitten-snipper hierin 2 grote uien en 3 tenen look,laat even glazig worden,voeg hierbij de vissen-voeg er het gehakte preiwit en de in partjes gesneden tomaat bij-laat dit geheel nu stoven tot het een dikke brij wordt-giet nu de bouillon door een zeef en voeg hem lepel per lepel bij de groenten-visbrij-hierbij 2 cm geboende appelsienschil en 2 cm citroenschil,1 aardappel,venkelzaadjes,laurier,peper en zout-laat dit gedurende 3/4 uur gaarkoken-maal alles door de passe-vite-laat de soep terug opkoken-voeg er de tomatenpuree en de saffraan bij-garneer met enkele mosseltjes
Aantal personen
8.00
Ingrediƫnten
-1 kg vis allerlei (tonijn-zeepaling-rougets)-2.5 l water-viskoppen-4 uien (2 voor de bouillon,2 om te stoven)-2 preien (wit voor de soep,groen voor bouillon)-4 grote wortelen (alleen voor bouillon)-2 blaadjes laurieer-zout-olijfolie-3 knoflooktenen-een blikje tomatenpuree-2 gepelde tomaten-appelsienschil-citroenschil-1 aardappeltje-venkelzaad-150 gr gekookte mosselen-1 doosje saffraan
Leuke tips
-gloeiend heet opdienen met "croutons" en "La Rouille"
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
158650
Homepage ID
3619
Smaak
N
Teller
282
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
lily