Paksoischotel Met Oesterzwammen En Een Kaas-Kokoskorstje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/01/1999 - 23:02
Bereidingswijze
Schil en was de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout gaar in ca. 20 min. Kook de eieren hard in 10 min, laat ze schrikken en pel ze, snijd de eieren in stukjes. Verwijder het stronkje van de paksoi en was hem; snijd de stelen in reepjes en het blad in stukjes. Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in reepjes. Verhit de boter in een koekepan of braadpan en roerbak de paksoi ( stelen en blad) en de reepjes oesterzwam ca. 3 min tot bijna al het vocht verdampt is. Voeg de ketjap, de sambal en zout en peper naar smaak toe; neem de pan van het vuur. Bereid de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een pureestamper. Klop beetje voor beetje de melk erdoor tot de puree smeuog is. Breng de puree op smaak met zout en peper. Vet een ovenschaal in, schep het paksoimengsel erin en verdeel de pindasaus en de stukjes ei over het paksoimengsel. Dek het geheel af met de aardapelpuree. Vermeng de geraspte kokos en kaas en strooi het over de puree. Verwarm de oven voor op 200 C en bak de schotel goudbruin en door en door heet in ca. 30 min.
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke ovenschotel
Ingrediƫnten
1 kg aardappelen
zout, peper
2-3 eieren
1 struik paksoi van ca. 750 g
200 g oesterzwammen
35 g boter boter voor het invetten van de schaal
2 el ketjap manis
1-2 tl sambal oelek
1 zakje pindasaus
ca. 2 dl melk
2 el geraspte kokos
50 g geraspte (jong) belegen Goudse kaas
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
158645
Homepage ID
7628
Smaak
P
Teller
742
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
knabbel