Bereidingswijze
1. Laat de fijngesneden sjalottenen 150 gr. ardeense ham even bakken in 2 eetl boter. Haal alles uit de pan.
2. Leg de stukken konijn in de pan. Kruid met pere, zout, tijm en laurier.
3. Overgiet het geheel met 0,5 l cider. Doe de sjalotten en de ardeenseham er terug bij, voeh en geperst teentje knoflook toe en ook de snee brood besmeerd met mosterd.
4. Dek de pan af en laat 1 1 uur zachtjes smoren. Voeg 10 minuten voor het einde van de stooftijd de in schijfjes gesneden champignons toe.
5. Zet koel weg.
2. Leg de stukken konijn in de pan. Kruid met pere, zout, tijm en laurier.
3. Overgiet het geheel met 0,5 l cider. Doe de sjalotten en de ardeenseham er terug bij, voeh en geperst teentje knoflook toe en ook de snee brood besmeerd met mosterd.
4. Dek de pan af en laat 1 1 uur zachtjes smoren. Voeg 10 minuten voor het einde van de stooftijd de in schijfjes gesneden champignons toe.
5. Zet koel weg.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 konijn (11,2 kg)
150 ardeense ham
200 gr. champignons
2 sjalotten
0,5 l. appelcider
1 teentje knoflook
1 snee brood
2 eetl boter
1 eetl mosterd
tijm
laurier
peper en zout
150 ardeense ham
200 gr. champignons
2 sjalotten
0,5 l. appelcider
1 teentje knoflook
1 snee brood
2 eetl boter
1 eetl mosterd
tijm
laurier
peper en zout
Leuke tips
Warm het konijn op in de saus en dien op met fijne frietjes of aarappelpuree.
Wijntip: A.C. Cotes de Roussillon Village
Wijntip: A.C. Cotes de Roussillon Village
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
158638
Homepage ID
5835
Smaak
N
Teller
184
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
DE DAG VOORDIEN
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht