Konijn Met Cider

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/01/1999 - 22:37
Bereidingswijze
1. Laat de fijngesneden sjalottenen 150 gr. ardeense ham even bakken in 2 eetl boter. Haal alles uit de pan.
2. Leg de stukken konijn in de pan. Kruid met pere, zout, tijm en laurier.
3. Overgiet het geheel met 0,5 l cider. Doe de sjalotten en de ardeenseham er terug bij, voeh en geperst teentje knoflook toe en ook de snee brood besmeerd met mosterd.
4. Dek de pan af en laat 1 1 uur zachtjes smoren. Voeg 10 minuten voor het einde van de stooftijd de in schijfjes gesneden champignons toe.
5. Zet koel weg.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 konijn (11,2 kg)
150 ardeense ham
200 gr. champignons
2 sjalotten
0,5 l. appelcider
1 teentje knoflook
1 snee brood
2 eetl boter
1 eetl mosterd
tijm
laurier
peper en zout
Leuke tips
Warm het konijn op in de saus en dien op met fijne frietjes of aarappelpuree.

Wijntip: A.C. Cotes de Roussillon Village
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
158638
Homepage ID
5835
Smaak
N
Teller
184
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
DE DAG VOORDIEN
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
tiler