Kabeljauwgratin Met Prei

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/01/1999 - 22:14
Bereidingswijze
1. Breng de kippenbouillon aan de kook en doe er de prei in, leg er de kabeljauw op en kruid met peper en zout.
2. Dek af en laat gedurende 15 a 20 min gaar worden op een zacht vuur.
3. Haal de stukkes vis uit de pan en schik ze in een ovenschotel.
4. Zet het vuur wat hoger en laat wat koken zodat het vocht wat verdampt. Doe de room erbij en laat inkoken.
5. Bind met maizena express. Meng er de helft van de parmezaankaas en 3/4 van de
emmentaler door.
6. Giet deze saus over de vis en bestrooi met de rest van de kaas.
Laat enkele minuten kleuren onder de gril.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
4 stukken kabeljauw (filet pur)
500 gr. gesneden prei
2 dl. kippenbouillon (1 blokje opgelost in 2 dl heet water)
1 dl room
150 gr. gemalen emmentaler
50 gr. gemalen parmezaankaas
maizena express
peper en zout
Leuke tips
Serveer met natuuraardappelen of pasta.

Eventueel wijn: Muscadet de Sevre et Maine A.C.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
158634
Homepage ID
5835
Smaak
N
Teller
553
Waardering aantal
1
Waardering
6
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
tiler