tagliatelle met kip, champignons en sinaasappel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/01/1999 - 20:39
Bereidingswijze
Pasta in ruim kokend water met zout volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Olie verhitten en ui hierin 5 minuten bakken. Kip toevoegen en 5 meebakken.
Champigons toevoegen en 5 minuten omscheppend meebakken. Sinaasappelsap, kaneel, kerriepoeder, zout en peper toevoegen en kipmengsel 5 minuten met deksel op pan zachtjes laten stoven. Cointreau en sinaasappelpartjes toevoegen en 2 minuten verhitten. Creme fraiche en slankroom erdoor roeren en gerecht goed verwarmen. Met zout en peper op smaak brengen.
Tagliatelle met saus mengen.
Serveer met een gemengde salade.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De saus voor deze makkelijke tagliatelleschotel smaakt erg bijzonder!
Ingrediƫnten
* 2 sinaasappels
* 500gr. tagliatelle
* zout en peper
* 2 eetlpl. olijfolie
* 2 fijngesneden uien
* 500 gr. kipfilet in blokjes
* 500 gr. champignons in plakjes
* 1 theelpl. kaneel
* 2 theelpl. kerriepoeder
* 2 eetlpl. Cointreau (sinaasappellikeur)
* 3 dl. creme fraiche
* 3 dl. slankroom

Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
158625
Homepage ID
26032
Smaak
N
Teller
1089
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Sinaasappel dik schillen en partjes vruchtvlees tussen vliezen uitsnijden, sap opvangen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
smullies