Cotes de veau Normande

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/01/1999 - 18:45
Bereidingswijze
Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan boven een matig vuur en bak de koteletten aan beide zijden goubruin.Leg ze in een niet te grote ondiepe ovenschaal voeg peper en zout toe, doe er folie over en schuif het geheel in een oven van 180 graden.
Verhit room zachtjes (niet koken !!) in de koekenpaan, doe de Calvados erbij roer het geheelen giet he mengsel over de koteletten.
Dek alles weer af en stoof het een 1/2 uur.
Verhit koekenpan weer met wat boter erin, bak appelschijven aan beide kanten doe er wat suiker over heen om ze te glaceren, haal ze eruit en houd ze warm.
Seveer koteletten, doe de sause erbij en schik de appelschijven er omheen.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Normandie is de streek van Camembert, het dorp stelt niets voor twee huizen en een koe, maar men kan wel lekker eten in Normandie. Hierbij dan ook een echt Normandisch gerecht met Calvados en room.
Ingrediƫnten
150 gram boter
6 st. kalfskotellet
3 dl. creme freche
6 eetl. calvados
1 kg appels geschild en van klokhuis ontdaan en in schijven
zout
zwarte peper
suiker
Leuke tips
Serveren met frites of gekookte aardappelen, serveer er een rode wijn bij.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
158624
Homepage ID
39371
Smaak
N
Teller
192
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
arjenversluis