Sambal Goreng Biefstuk

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/01/1999 - 17:23
Bereidingswijze
Verhit een braadpan op hoog vuur. Schenk de olie in en laat deze heet worden. Bak hierin de biefstuk in ca. 2 minuten al omscheppende bruin. Schep de biefstuk met een schuimspaan op een bord. Voeg het uimengsel toe en bak alles al omscheppende 3 minuten.
Roer de sambal, de gepelde tomaten, het serehpoeder en de kouseband erdoor en verhit het gerecht al omscheppende op een hoog vuur totdat het vocht is verdampt. Voeg de biefstuk toe. Schep alles door elkaar en verwarm het nog ca. 2 minuten. Breng het gerecht eventueel op smaak met zout.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een sambal goreng van biefstuk met kouseband.
Ingrediƫnten
* 400 gram kouseband
* 1 ui
* 1 teentje knoflook
* 1 kemerienoot
* 1/2 theelepel laos
* 200 gram biefstuk
* 1 eetlepel olijfolie
* 1 theelepel sambal oelek
* 3 stuks gepelde tomaten
* 1/4 theelepel serehpoeder
* zout
Leuke tips
Serveer bij de gerecht rijst.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
158619
Homepage ID
12829
Smaak
N
Teller
896
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Haal de kouseband af en snijd de bonen in schuine stukjes van ca. 2 cm. lang. Breng in een pan water met zout aan de kook en kook hier in de kouseband ca. 3 minuten. Laat de groente in een zeef uitlekken. Pel de ui en snijd hem in stukken. Pel het teentje knoflook.
Pureer de ui, de knoflook, de kemirienoot en het laospoeder in de keukenmachine of in een vijzel. Snijd de biefstuk in reepjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
barb_barb