Thais Varkensvlees Met Pasta

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/01/1999 - 17:17
Bereidingswijze
Kook de linguine en de wortel in het kokende water in 9 a 11 minuten beetgaar.( Voeg verse pasta pas ne 4 min. aan de wortel toe) Verhit 1 el. olie in een grote koekenpan op halfhoog vuur. Giet de losgeklopte eieren in de pan en laat de onderkant stollen; keer de omelet en bak de andere kant. Laat de omelet op een schaal glijden en snijd hem in reepjes van 1 cm. breed; zet opzij.
Verhit de rest van de olie in dezelfde pan. Roerbak het vlees in 3 a 4 min. lichtbruin. laat de tauge 1 min. mee smoren.
Giet de linguine en de wortel af en doe ze in een schaal. Meng het vleesmengsel, de omeletreepjes en koriander erdoor. Serveer.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met dank aan Knabbel en grieks_india_eetfan.
Ingrediƫnten

  • 250 g. ontbeende varkenskarbonade's van 1 cm. dik
  • 2 el. sojasaus
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 tl. fijngesneden verse gemberwortel (of 1/4 tl. gemberpoeder)
  • snufje cayennepeper
  • 350 g. gedroogde of 450 g.linguine (fijne lintpasta)
  • 2 middelgrote wortelen, geraspt, in plakjes
  • 2 el. plantaardige olie
  • 2 grote eieren, losgeklopt
  • 250g. tauge
  • 1 el. fijnsneden korianders(of peterselie).
Leuke tips
Een schaaltje gesneden stervrucht en schijfjes sinaasappel zijn een heerlijk dessert na dit Aziatische gerecht.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
158617
Homepage ID
822816
Smaak
P
Teller
597
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Breng in een grote pan 4 liter water aan de kook. Snijd intussen het vet van het vlees. Snijd het vlees in reepjes van 1/2 cm. breed. Vermeng ze in een schaal met sojasaus, knoflook, gember en cayennepeper. Laat het vlees 20 min. marineren.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
hanneke_b_t