Poule au bouillon

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/01/1999 - 17:13
Bereidingswijze
Leg de kip en de ingewanden in een gote schaal en giet hier 3 ltr water bij. Breng aan de kook en verwijder het schuim. Voeg de groenten in hun geheel toe,(wel gewassen en schoongemaakt) samen met de kruidnagel, kruiden, zout en peper. Laat dit geheel op een heel zacht vuurtje, het water mag nauwelijks borrelen, tenminste 1 uur pruttelen, tot er spontaan sap uit de kip loopt.Daartoe dien je met een scherp mes in het dikste stuk van de dij te prikken. Oudere kippen kunnen hier 2 uur voor nodig hebben. Zeef 2 ltr van de bouillon en gebruik deze om kippensoep te maken.(Zie kippesoeprecepten). Dien de kip in stukken gesneden en met een beetje bouillon erover op, leg de groenten er omheen en geef er de gekookte aardappels bij.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Frans-Joods kipgerecht voor de sabbat
Ingrediƫnten
1 vette soepkip* 4 wortelen* 2 kleine preitjes* 2 middelgrote uien* 2 stengels bladselderij met blad* 2 raapjes of pastinaken, in vieren* 4 kruidnagels* 2 laurierblaadjes* takje tijm* een paar takjes peterselie* zout en versgemalen peper* 1 kilo gekookte aardappels*
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
158616
Homepage ID
21829
Smaak
Q
Teller
245
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
frija