japanse groene salade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/01/1999 - 16:33
Bereidingswijze
Week de gelatine 15 min. in de helft van het
water. Voeg de resterende water toe en verhit
het tot de gelatine is opgelost. Laat de massa iets
afkoelen voordat u het vlierbessenextract
toevoegt. Spoel een bakvorm van 18 cm
doorsnee om met koud water, giet de massa erin
en laat de gelei opstijven.
Voor de stroop: verwarm de suiker en het water
tot de suiker is opgelost. Kook het water 2 - 3 min.
op hoog vuur en laat de stroop afkoelen.
Snijd de meloen in blokjes of schep er balletjes
van. Schil de kiwi's en snijd ze in plakjes. Was de
druiven, halveer ze en ontpit ze zonodig. Was de
appels, boor de klokhuizen uit en snijd ze in
plakjes. Meng alle fruitsoorten in een grote kom
en schep de afgekoelde stroop erdoor. Schil de
guaves, halveer ze en schep de pitjes eruit. Snijd
ze in plakjes en meng ze door de salade.
Houd de vorm met gelei even in heet water en
stort de gelei op een vochtig stuk vetvrij papier.
Snijd er blokjes van. Verdeel ze vlak voor het opdienen over de salade.

Aantal personen
7.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk frisse salade van exotische fruitsoorten
in een kleur, met geurige blokjes vlierbessengelei.
6 - 8 porties
Ingrediƫnten
Gelei:
6 blaadjes gelatine
4,5 dl water
1,5 dl vlierbessenextract
Suikerstroop:
175 gr kristalsuiker
4,5 dl water
Fruit:
1 kleine meloen
3 kiwi's
175 gr witte druiven
1 groene appel
2 guaves
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
158588
Homepage ID
24040
Smaak
Z
Teller
579
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
erie_fraters