Cholent

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/01/1999 - 16:14
Bereidingswijze
Verwarm de olie in een grote braadpan of Kasserol met een goed afsluitbaar deksel en bak hierin het vlees bruin. Haal het vlees eruit en bak vervolgens de uien tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak deze tot de geur vrij komt. Doe het vlees terug in de pan, voeg de mergpijp toe en schik de aardappels, bonen en gerst erom heen. Bestrooi met zout en peper. Bedek het geheel met water en breng aan de kook. Verwijder het schuim, leg de deksel op de pan en zet het voedsel een nacht in een oven van 110 graden C. Verwijder het deksel pas als de pan op tafel staat zodat iedereen kan meegenieten van de heerlijke geur die opstijgt zodra de pan open gaat!
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het proberen waard!
Ingrediƫnten
3 eetl plantaardige olie* 1 kilo doorregen runderlappen* 2 grote uien, in plakken* 3-5 hele knoflooktenen, zonder vlies* 1 mergpijp* 1 kilo aardappels, geschild en als ze groot zijn in vieren gesneden* 250 gr gedroogde witte bonen, een uur geweekt* 100 gr parelgerst(desgewenst en verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels)* zout en versgemalen peper*
Leuke tips
Bron: De Joodse Keuken
Claudia Roden
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Joods
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
158584
Homepage ID
21829
Smaak
Q
Teller
4402
Waardering aantal
1
Waardering
6
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Week de witte bonen 1 uur voor.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
frija