Spaanse Sperziebonen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/01/1999 - 16:13
Bereidingswijze
Fruit in de olie de ui en het knoflook. Voeg de tomaten toe met het zout, de peper, de suiker en de tomatenpuree en laat het sausje 20 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de gare boontjes toe en laat alles door en door warm worden.
Bestrooi de boontjes met de gehakte peterselie.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een bijgerecht van sperziebonen en tomaten.
Ingrediƫnten
* 600 gram sperziebonen
* 1 ui
* 2 teentjes knoflook
* 500 gram tomaten
* 2 eetlepels olijfolie
* zout, peper
* 1 mespuntje suiker
* 2 eetlepels tomatenpuree
* 2 eetlepels fijngehakte peterselie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
158583
Homepage ID
12829
Smaak
N
Teller
1378
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak de sperziebonen schoon en breek ze doormidden. Kook ze in weinig water met zout gaar in ongeveer 20 minuten.
Schil en snipper in de tijd de ui en het knoflook. Ontvel de tomaten, snijd ze doormidden en verwijder de pitjes.
Laat het vocht weglopen. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
barb_barb