pikante bonenschotel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/01/1999 - 16:03
Bereidingswijze
In Wok of hapjespan met dikke bodem olie verhitten.

Hierin ui, kerrie, sambal, knoflook en 1/2 el van de tom. puree ongeveer 3 min. fruiten.


gehakt toevoegen en lekker rul bakken.

paprika en groenten toevoegen en nog 3 minuten doorbakken.


rest van tomatenpuree en 2 el water toevoegen en het geheel zo'n 10 minuten zachtjes laten pruttelen.


Bruine bonen erdoor en zachtjes opwarmen.

eventueel op smaak brengen met zout, peper en sambal.


Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pittige hoofdmaaltijd voor 2 ` 3 personen
Ingrediƫnten
1 blik bruine bonen (uitgelekt en evt.
afgespoeld)

250 gr rundergehakt

(eventueel te vervangen door mager spek, ham, varkensvlees etc)

2 el (arachide)olie

1 blikje tom. puree

1 flinke paprika

250 gram gemengde groenten naar keuze (bijv. soepgroente)

1 flinke ui

1 el kerrie madras

1/2 tot 2 tl sambal (afhankelijk van smaak)

2 tenen knoflook
Hulpmiddelen & keukengerei


Leuke tips
Lekker met brood en sla.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
158580
Homepage ID
49821
Smaak
P
Teller
144
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ui snipperen,

knoflook persen,

paprika schoonmaken en in stukjes snijden.


Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan