Ingelegde gebakken vis uit de joodse keuken

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/01/1999 - 15:23
Bereidingswijze
Leg de gebakken vis op in een schaal. Doe de azijn in een pan met de suiker, de laurierblaadjes, knoflook, gemberpoeder, peperkorrels, koriander en foelie. Laat dit 5 min. zachtjes koken en vervolgens afkoelen. Giet het mengsel over de vis en laat het geheel 48 uur in de koelkast marineren. Het gerecht is tenminste 1 week houdbaar.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gemarineerde vis met een heerlijk kruidige zoetzure smaak!
Ingrediƫnten
750 gram visfilet, in 6 gelijke stukken* 250 ml ciderazijn* 2 eetl suiker* 2 laurierblaadjes* 3 knoflooktenen, in plakjes* 1/4 theel gemberpoeder* 5 peperkorrels* 1/2 theel korianderzaad* een stukje foelie* paneermeel* bloem* 1 losgeklopt ei*
Leuke tips
Lekker met wilde rijst en gebakken aubergines.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
158575
Homepage ID
21829
Smaak
Q
Teller
265
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de filet in stukjes. Bestrooi ze licht met zout en laat ze 1 uur afgedekt in de koelkast staan. Giet dan het water wat er uitgelopen is, af. Wentel ieder stuk door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en vervolgens door de paneermeel. Zorg dat ieder stuk goed bedekt is.Frituur ze in een laag plantaardige olie van ongeveer 2,5 cm. De olie moet wel sissen, maar niet te heet zijn. Dit om verbranding van de vis te voorkomen.Leg de stukjes vis voorzichtig in de olie en bak ze. Draai ze om en frituur aan de andere kant totdat ze rondom bruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
frija