kalfrolletjes in wijnsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/01/1999 - 15:08
Bereidingswijze
Voeg aan de fijngehakte ingredienten een of twee el. olijfolie toe, zodat een smeuige massa ontstaat (niet te nat!). Verdeel de vulling over de uitgerolde kalfslapjes en rol ze op, bind vast met keukengaren (of prikkers) en bestuif met de bloem. Verhit 2 el olijfolie in de pan en bak de rolletjes langzaam lichtbruin. Voeg wijn, tomatenpuree en cayennepeper en de fijngeknipte basilicum toe. Laat het vlees in ongeveer 25 mnuten zachtjes gaarstoven. Haal de rolletjes uit de pan, verwijder garen of prikkers leg ze op de borden en schenk de saus erover. lekker met aardappelkroketjes en groenten van het seizoen
Afbeelding
kalfrolletjes in wijnsaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kalfsvlees met ham-pesto gevuld en in een kruidige wijnsaus gestoofd.
Ingrediƫnten
4 kalfsschnitzels a 150 gr., 150 gr. gerookte ham, 40 gr. pijnboompiten, 8 pitloze groene olijven, bosje verse basilicum, 40 gr. witte rozijnen, 4 el broodkruim, 1 el. tomatenpuree, 4 el. olijfolie, snufje cayennepeper, zout en verse peper, 1 el. bloem, 1 dl. droge witte wijn.
Hulpmiddelen & keukengerei
Keukenmachine of mixer, coctailprikkers of keukengaren, deegroller, braadpan.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
158572
Homepage ID
8947
Smaak
N
Teller
593
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ham, rozijnen, pijnboompitten, olijven, 2/3 van de basilicum en het broodkruim in de keukenmachine of met mixer zeer fijn malen. 1/3 van de basilicumblaadjes fijnknippen. Vlees met deegroller dun uitrollen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
mmmmimi