italiaanse kalfskruiderij

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/01/1999 - 13:36
Bereidingswijze
Maak het gehakt aan met de knoflookteen, gemalen kruidnagelen, kaneel, zout, peper en ei. Maak er balletjes van (2,5 cm) en wentel deze door de bloem. Verhit de olie en bak de balletjes rondom bruin. Leg ze in een vuurvaste schaal. Bak de ui, de champignons en de resterende knoflook in de overgebleven olie eventjes aan en voeg de paprika toe, 2 minuten stoven. Doe hier vervolgens de tomaat, tomatenpuree, kruidnagelen en wijn door en breng op smaak met peper en zout. Schenk de saus over het gehakt. Dek de schaal af met een dubbel stuk alufolie en plaats deze in het midden van de voorverwarmde oven. Stoof gedurende 45 minuten. Rooster de amandelen in een droge koekenpan zachtjes licht bruin. Haal de kruidnagelen uit de saus, maak de maizena aan met een beetje koud water en bind hier de saus mee. Breng opnieuw aan de kook. Strooi de amandelen over het gehakt, serveer met toefjes verse peterselie en verse pasta.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een geurig en kruidig kalfgehasktrecept met o.a. paprika en champignons
Ingrediƫnten
650 gram Kalfsgehakt, 200 gr grotchampignons, 1 rode paprika, 1 ui, 6 italiaanse tomaten of trostomaten, blanke amandelen of amandelschaafsel, verse peterselie, 6 kruidnagelen, 1tl kaneel, 2 koflooktenen, 1 el. tomatenpuree, 1 ei, 20 gr. bloem, 1 el. maizena, 3 el. olijfolie, 1 1/2 dl. rode wijn, mp. gemalen kruidnagelen, zout en flin versgemalen zwarte peper.
Hulpmiddelen & keukengerei
Braadpan, ovenschotel, alufolie, koekenpan
Leuke tips
I.p.v. pasta is dit gerecht ook leker met rijst. Een andere lekkere variant is een Italiaanse bol om de 2 cm flink inkerven en deze kervingen met groene pesto opvullen. Bol opwarmen in de oven en overdwars in plakjes snijden. Komkommersalade erbij en smullen maar.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
158562
Homepage ID
8947
Smaak
P
Teller
374
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel en hak de knoflook. Maak de paprika schoon en snij in repen. Maak de champignons voorzichtig schoon en snij in vieren. Pel de tomaten en snij in stukken. Klop het ei los.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
mmmmimi