Salade Met Geroosterde Mul En Tomatendressing

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/01/1999 - 13:01
Bereidingswijze
* bestrijk de mulfilets met olijfolie, bestrooi ze met peper en zout.
* griller ze aan beide zijden gedurende 1 minuut. laat ze op een warme plaats iets doorgaren.
* maak de tomatendressing warm.

PRESENTATIE:
* verdeel de salade over de borden.
* doe een beetje dressing over de salade.
* leg hierop twee mulfilets, en bestrooi het geheel met gemalen peper.
Aantal personen
5.00
Ingrediƫnten
mullen 8
pomodori-tomaten 250 gr
olijfolie 0,5 dl
sherry-azijn 13 ml
gesneden bieslook 0,5 eetlepel
geperste knoflook 0,5 theelepel
zout en peper uit de molen
salade van verse sla (maakt niet uit wat voor sla) 200 gr
Hulpmiddelen & keukengerei
-messenset
-snijplank
-zeef
-garde
-kwastje
-grillpan
-pannetje
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
158560
Homepage ID
13236
Smaak
N
Teller
591
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
* schub de mullen en fileer ze.
* bereid de dressing. pel de tomaten, snij ze in kleine vierkantjes( zonder het zaad)
* hak de helft van de tomaten fijn en kook ze op een laag vuur in tot een puree.
* wrijf de puree door een zeef en maak dit aan met de olie, de azijn en de bieslook.
* voeg als laatste de overgebleven tomaat en de knoflook toe.
* maak de dressing op smaak met peper en zout.
* pluk de slasoorten, was ze en droog ze.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
cbwalet